بر اساس گزارش دیسکاوری، بررسی این فیلمها که از عمیقترین بخش اقیانوسی در جهان، گودال چلنجر که در عمق 11 کیلومتری اقیانوس آرام واقع شده به ثبت رسیده است، نشان داد این پروژه اکتشافی که به چالش اعماق دریا شهرت دارد، تنها تلاشی برای رکورد شکنی بهخاطر حضور در عمیقترین بخش جهان نبودهاست.
ناتالیا گالو محقق دانشگاه کالیفرنیا، سندیهگو با بررسی تصاویری که طی سفر چند ساعته جیمز کمرون به اعماق اقیانوس آرام ضبط شدهبودند دریافت در این تصاویر گونههایی جدید از موجودات دریایی مشاهده میشوند که از آن جمله میتوان به گونهای از خیارهای دریایی اشاره کرد که تعداد زیادی از آنها در این عمق از اقیانوس زندگی میکنند.
گونه دیگری که در تصاویر این پروژه به ثبت رسیده نوعی کرم مرکب است که طولی برابر چند سانتیمتر داشته و محل زندگی آنها کمی بالاتر از بستر اقیانوس است. این جانداران به خاطر خصوصیات بدنی که دارند شبیه به ماهی مرکب به نظر میآیند. گالو معتقد است تازمانی که نمونههای مشاهده شده،از نزدیک مورد بررسی قرار نگیرند،نمیتوان آنها را رسما به ثبت رساند.
در تصاویری که کاوشگر کمرون از گودال چلنجر به ثبت رسانده،همچنین نوعی آمیب تک سلولی غولپیکر به نام زنوفیوفورس نیز مشاهده شدهاست،این موجود یکی از بزرگترین سلولهایی است که انسان تاکنون آن را شناسایی کرده است.